Du er her: 
onsdag24apr2019

Samtalesalon om tro

onsdag24apr2019 kl. 19:30 - 21:30

Ved Peter Lodberg

Der er begrænset deltagerantal, og tilmelding via mail til morten@skovsted.dk er derfor nødvendig (og bindende for ikke at tage pladser op for andre).  

Det koster 50 kr. at deltage. Man kan betale på dagen kontant eller med Mobile Pay. 

Tro sætter sine spor. Den fodrer vores samvittighed og kan være en vejviser gennem livet. Men troen er ikke kun noget indre i vores sjæl, hjerte eller hjerne. Den sætter også sine aftryk i bygninger, musik, salmer, ritualer, institutioner og landskaber. Vi kan ligefrem tale om troens geografi, tider og landskaber. Peter Lodberg, professor, dr. theol. fra Aarhus Universitet, vil føre os igennem 1000 års tro i Danmark. Turen begynder ved Jellingstenen og slutter med at overveje, hvad tro er i dag, hvad sker der, når tro møder tro, og når tro møder ikke-tro (ateisme). 

Efter ungdomsoprøret i 1968 troede vi, at troens tid ville være forbi. Ord som sekularisering, traditionstab og afkristning begyndte at dukke op som udtryk for, at troen ville forsvinde og blive erstattet af materiel lykke og nydelse. Sådan taler vi ikke så meget mere i dag. Nu taler vi snarere om troens genkomst eller forandringer i trosudtryk og trosformer. Måske er vi blevet individualiserede i vores tro, og måske er vi blevet bange for alt for meget tro i det offentlige rum, fordi tro kan være med til at ødelægge samfundets sammenhængskraft? Det er nogle af de spørgsmål, vi skal drøfte.