Du er her: 
onsdag28okt2020

Samtalesalon - OBS TILMELDING

onsdag28okt2020 kl. 19:30 - 21:30

Tillid - ved Gert Ringgaard Svendsen -  OBS TILMELDING

Hvad er tillid og hvor kommer den fra? Hvilken rolle spiller tillid i krisetider?
F.eks. kan en vigtig faktor i forståelsen af, hvordan det er muligt at håndtere den nuværende coronakrise i Danmark, netop være tilstedeværelsen af tillid.

Lande med høj tillid er måske bedre rustede til at tackle coronakrisen end dem med lav.

Det er slående, at vi i Danmark ikke ser en masse konspirationsteorier og stor panik brede sig i forbindelse med håndteringen af coronakrisen.

Her kan man modsat forestille sig, at lande med relativt lavere tillid får sværere ved at håndtere problemet. For eksempel er der indført udgangsforbud i Italien, Frankrig og Spanien.

Hvis du i mindre grad stoler på andre mennesker eller myndighederne, kræver det potentielt mere drakoniske love at inddæmme corona.

Bidraget her er derfor simpelthen at foreslå, at det relativt rolige danske farvand skyldes vores 'X-faktor' i form af tillid generelt til andre mennesker (social tillid) samt tillid til, at myndighederne ikke er korrupte.

Denne enestående beholdning af tillid giver os de bedste kort på hånden, når vi skal ride coronakrisen af.

Gert Tinggaard Svendsen er professor, ph.d., ved Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet. Hovedforskningsområder er p.t.social kapital og tillid, korruption, velfærdsstaten, lobbyisme, klimapolitik og kollektive handlingsproblemer. Et aktuelt eksempel på relevant forskningsformidling er bogen ”Tillid” (2012) i serien Tænkepauser fra Aarhus Universitetsforlag

 

Der er begrænset deltagerantal, og tilmelding via mail til kirkejener@hjortshoejkirke.dk er derfor nødvendig (og bindende for ikke at tage pladser op for andre).