Du er her: 

Den genfundne bro

Sognetur onsdag den 16. maj kl. 18.00 – 21:30 - tilmeld dig her!

Vi skal på udflugt og opleve "Den genfundne bro". Broen blev bygget i 1899 og var dengang den højeste bro i norden, 15 meter over Gudenåen. Broen var en del af jernbaneforbindelsen mellem Horsens og Bryrup.  I 1929 var denne bro forældet i forhold til standard sporvidden for tog. Da konstruktionen var lavet til 1 meter sporvidde var det for omfattende at ændre hele broens opbygning. I stedet dækkede man det hele til med sand og lavede to rør som Døde Å (Gudenåen) kunne løbe igennem. I stedet for en bro var der nu en dæmning, med en bro skjult inden i.

I  2014 blev den gamle jernbanebro ved Gammelstrup gravet fri. Den 13 december 2014 blev broen indviet og officielt åben. Broen fik navnet “Den genfundne bro”

Køreturen er ca. 55 km (hver vej) gennem et af de mest kuperede terræner i Jylland til området syd for Mossø ved Vestbirk.

Turen er gratis, kaffe og kage koster 20 kr. Hvis vejret er godt, tager vi jordbærkagen og kaffen med ud, ellers serverer vi den i sognegården, når vi vender tilbage.

Vel mødt til en hyggelig udflugt denne forårsaften.

Tilmelding til frivillig@hjortshoejkirke.dk eller Kurt Elmstrøm tlf. 86 22 55 14

 

 

Del dette: